fbpx
was successfully added to your cart.

Mijn moeder overleed na een maagverkleining

Shares Share

Notice: Undefined offset: 0 in /home/vhosts/jongpersonaltraining.nl/httpdocs/wp-content/themes/salient/functions.php on line 1887
0
Uncategorized No Comments

“Mijn moeder overleed na een maagverkleining”

Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Lisa Moen, 23 jaar en woon in Alphen aan den Rijn. Jullie lezen hier waarom ik heb gekozen voor Jong Personal Training. Mijn hele leven ben ik al te zwaar en ik heb vanaf mijn 15de meerdere pogingen gedaan om af te vallen. Van crashdiëten tot een diëtiste, alles hielp steeds maar tijdelijk.

Twee jaar later ben ik sporten gaan combineren met een dieet. Ik ben op mijn 17e naar een sportschool gegaan om samen met een trainer te trainen. Hij maakte echter een schema en zei: ‘Tot over 3 weken, dan kijken we verder.’ Nou dat werkte bij mij dus niet, want dan denk je na 30 minuten; Ik ben er wel klaar mee. Daarnaast voelde ik me bekeken in de sportschool. Ik had het gevoel dat mensen dachten; ‘’Kijk die dikkerd eens zwoegen, het heeft toch geen zin.’’ Na een half jaar was ik er klaar mee, maar ik bleef wel op mijn voeding letten. Toch werd ik met de jaren steeds wat zwaarder, totdat mijn moeder en ik (zelfde lichaamsbouw) in 2016 dachten aan een maagverkleining. Als opstapje snel wat afvallen, ernaast sporten, begeleiding bij onze voeding; dat zou goed moeten komen.

Mijn moeder en ik zijn helemaal gescreend en positief door de screening heen gekomen. We hebben toen een ‘ja’ voor de operatie gekregen, maar ik moest wel 15 kg afvallen voordat ik geopereerd mocht worden. Mijn moeder hoefde maar 6 kg af te vallen, waardoor zij als eerste werd geopereerd. Na de operatie ging het niet goed met haar en werd zij na 3 dagen weer opgenomen in het ziekenhuis. In totaal heeft mijn moeder 2 weken op de IC gelegen en is zij slapende gehouden. Ze is in 3 dagen tijd 5 keer geopereerd, omdat er dingen zijn gaan lekken en schuren. Uiteindelijk is mijn moeder door complicaties overleden. Dit was natuurlijk een grote klap voor het gezin, maar ook voor mij, want ik moest de operatie nog ondergaan. Na veel nagedacht te hebben, heb ik besloten om het eerst nog een keer met een Personal Trainer te proberen.

Ik ben gaan googelen en kwam uit bij Rogier de Jong. Ik heb hem mijn motivatie/verhaal verteld, waarom ik dit wilde doen. We hebben daarna een afspraak gemaakt om kennis te maken. Er was meteen een goede klik en ik was vastbesloten dit te gaan doen. Na de kennismaking met Rogier heb ik mijn chirurg gebeld voor een afspraak en tijdens die afspraak heb ik gezegd: ‘’Ik hoef de operatie niet meer, ik ga het op eigen kracht doen.’’

Zo gezegd, zo gedaan. Ik wist dat het zwaar zou worden, want mijn lichaam was natuurlijk niks gewend. Tegelijkertijd wist ik ook dat het voor een goed doel was. In het begin had ik weer die gedachten: ‘Als ik ga zullen de mensen wel denken, kijk die dikkerd.’ Maar er ging en knop om en ik dacht; ‘Fuck it, let’s do this! Dit is iets voor mij en wat de rest denkt is dan jammer. Uiteindelijk word ik ook gezonder, sportiever en krijg ik een goede conditie.’

Ik ben super blij met de hulp van Rogier, want hij trekt mij er doorheen als ik het zwaar heb tijdens de trainingen. Dit doet hij door positieve en bemoedigende woorden tegen mij te zeggen. Het is een 90 dagen programma en na die 90 dagen zal ik fysiek en metaal een ander persoon zijn.

Een maagverkleining is voor sommige mensen medisch gezien de enige optie. Denk er goed over na voordat je het doet. Als je wilt gaan sporten en je hebt dezelfde gedachten als ik in het begin, denk gewoon: Fuck it, dit is voor mij! Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar probeer het. Het valt echt reuze mee als je gewoon gaat. Als de mensen naar je kijken, denken ze misschien wel; Zo, die is goed bezig ondanks het gewicht!

Lisa, wij hebben enorm veel respect voor jou! Je doorzettingsvermogen is enorm en is nu al beloont met een afname van -12 kg FatMassa. Bedankt topper!

LIKE=RESPECT!

Jong Personal Training
www.jongpersonaltraining.nl

Leave a Reply